HTML

Vőlegény elegancia

2011.04.19. 12:15 Zsizsid

   

Image Öltöny vagy szmoking, egysoros vagy többsoros -alkatonként más és más fazon az előnyös még az Uraknál is! Valószínüleg tudod, hogy milyen típusú szmoking vagy öltöny illik az esküvői szertartásodhoz, ám most egy kicsit értekeznénk arról, milyen fazont előnyös választani a testfelépítéshez. 1. Magas és vékony alkat Ez az alkat tökéletesen öltöztethető a divat aktualitásának megfelelően, ...

 

... szinte mindenben mutat(habár a világos zöld öltönykreáció nem biztos, hogy a legjobb választás erre az alkalomra). Remekül áll rajta a közkedvelt, 4 vagy 5 gombos, egysoros vékony zakó amely bármilyen divatos színben pompázhat. Ha extrém vékony, és testesebbnek szeretne látszani, kétsoros öltönyt válasszon.Ez egy kicsit párnázza a felsőtestet és vastagabbnak láttat. Válltömés használatával a hatás fokozható. Egy probléma azért akadhat: mindenki győződjön meg arról, hogy a nadrág szára és az öltöny ujja kellő hoszúságú, azaz a nadrág érjen a cipő talpvonaláig, míg a zakó ujja a érjen a hüvelyujj vonaláig. Nem szeretne senki "vidéki tuskóként" pompázni a saját esküvőjén.


2. Magas és zömök alkat
Ha mokány és izmos alkatu vagy, akkor a sima és tiszta vonalak állnak jól mindenféle díszítések nélkül (rakás, csipke stb).
Az öltönyhoz kötött nyaksál elegáns vonalvezetésű legyen. Tartózkodj a duplasoros öltönyöktől és az elől rakott nadrágoktól-mivel ez erősít. Ha széles a derekad, fontold meg a mellény viselését a széles övsál helyett, mivel ez utóbbi a szélesebb derékrészre tereli a tekinteteket, míg a mellény ápol és eltakar. A fekete szín slankít, ráadásul a klasszikus szmoking színe. Csak akkor van probléma, ha az elképzelés világos színű öltözet lenne. Habár ez a délelőtti esküvők hivatalos színárnyalata, sajnos előnytelen viselet az erősebb alkatuaknak. Ha különlegesen izmos alkattal rendelkezel, figyelj oda a ruhaneműk nyakméretére is. Biztos nem szeretnél csomót a nyakad köré, mely folyamatosan szorongat!


3. Alacsony és izmos alkat
Ha vékony vagy , de a sors alacsony termettel áldott meg, tartózkodj azon stílusoktól, melyek hangsúlyozzák az alakot. A dupla soros öltönyök helyett válaszd az egysoros, 3 gombos öltönyt hagyományos szmoking nadrággal vagy derékban rakott nadrággal. Ha egy kicsit erősebbnek szeretnél látszani, a szabóval beszélve kérj extra válltömést. Ha méreted szerint választasz az üzletekben, ellenőrizd, mennyire passzol a darab, nehogy a végén "úszkálj" a darabokban!


4. Alacsony és erős alkat
Ha alacsony vagy és ehhez izmos vagy tömzsi, válaszd inkább az egygombos öltözetet, mely a derékvonal körül végződik. A vállömés előnyösen nyújta az alakot, s a tekintetet a vállra fókuszálja a derékvonal helyett. Ha helyes kis pocakod van, a deréksál helyett válaszd inkább a mellényt. Ha begombolod az öltönyöd zakóját, a gombok közeli anyagnak nem szabad húzódniuk, kényelmesen kell tudni egymásra feküdni. A nadrágnak sehol nem szabad szorítani, bugyogni és a szabástól eltérően "rakódni". Az övednek-ha viselsz- soha nem szabad szélesnek, vagy a nadrág színétől elütőnek lenni. Legtökéletesebb persze a fekete klasszikus szmoking lenne.

Forrás: eskuvovilag.hu

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr832839292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása